Zoranina licemerna podilaženja (Vučiću?!) i prljava  podmetanja ( Brnabićevoj)!!!

Zašto se pojedini vladajući političari u Srbiji, pa još ministri u vladi te iste Srbije, tercirani od opozicione medijske anglo-američke scene, neprestano bave likom i delom direktora Srbijagasa, Dušana Bajatovića, praveći u javnosti njegovu „krimi sliku moćnika“, kao da je Srbijagas malte ne, u najmanju ruku njegova dedovina, a ne državna firma sa državnim kapitalom?

Zar su do te mere utopistički nastrojeni Ludisti,  pa ne vide dalje od klade, i šumu od samo jednog drveta – obmanjujući srpsku javnost, da država  tetoše  onoga, ko  u ovoj zemlji radi za svoj džep, a ne za interesa države, vlade i naroda? Neprestana je povika na nekakav slobodno rečeno „ lopovluk“ u Srbijagasu, na koji permanentno  asocira ministarka energetike, a do sada su samo njeni najbliži saradnici hapšeni, bili pod istragom i kojima se sudi u Specijalnom sudu za organizovani kriminal?! Kako je moguće da ona prkosi državi Srbiji, njenim praavosudnim organima, pa tog istog čoveka, koji je već počeo da „beži“ od sudskog postupka – svečano promoviše u svog zamenika, iako takvo radno mesto ne postoji u sistematizaciji ministarstva?!? Koga je to briga? Bitno je da  „razigrana ministarka“ opravda očekivanja…Čija? Države Srbije sigurno NE!?!

Jer, nije problem Bajatović, Srbijagas, nego ruski gas, koji poput tornada zasipa celu Evropu, dok onaj američki jedva curka i ima ga otprilike – tek za upaljače?! Ali ne baš za sve ljubitelje cigareta… Svesna da lično ne može da smeni Baajatovića i bar se na taj način osveti Srbijagasu, gospođa od „Luja Vitona“ prelazi na „Plan B“, a to je pokušaj da odobrovolji lično predsednika Vučića – da smeni Bajatovića i to kroz sasvim neodrživu tezu lukavo podilazeći njegovoj političkoj moći: da samo ON može da smeni Bajatovića, pri tome još jednom ( po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina) namerno potcenjuje i ponižava ulogu predsednice vlade, Ane Brnabić!?! Iako odlično zna, da samo vlada Srbije imenuje i smenjuje direktore javnih preduzeća!?!

U svojoj pomami i verovatno strahu od neispunjenih (kome?) obećanja, po ko zna koji put je obmanula javnost obećanjima da će lično podneti zahtev za smenu Bajatovića? Umesto toga, inkognito ( na desetak minuta) „ neko“ je uspeo samo da na karatko objavi na portaalu B92 kako je navodno Bajatović podneo ostavku, što je bila notorna glupost i prljava, providna nameštaljka…

I kad je sve to palo u vodu, kad vlada Srbije nije ni uzimala u razmatranje status Dušana Bajatovića, krenula je spin opoziciona medijska mašinerija pritiska na predsednika Vučića. Evo kako to izgleda u jednim opozicionim dnevnim novinama:

„ Samo Vučić može da smeni Bajatovića! Jedina osoba u vlasti koja može da inicira smenu Bajatovića je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On to pitanje nije pokrenuo. Bajatovićev položaj, bar u ovom trenutku zagarantovan je iz dva razloga. Prvi je taj što je pozicija prvog čoveka Javnog preduzeća „Srbijagas“ koalicionim sporazumom rezervisana za kadar SPS. Drugi je što Bajatović ima bezrezervnu podršku i naklonost Moskve koja ga vidi kao zastupnika ruskih interesa u energetskom sektoru Srbije. Sa druge strane, ministarku Mihajlović vidi kao zastupnicu konkurentskih, američkih interesa. Zbog koalicionog sporazuma i zarad očuvanja dobrih odnosa sa Rusijom Vučić neće rušiti Bajatovića, ali Zorana Mihajlović ima mogućnost da kritikuje direktora „Srbijagasa“,  jer to donosi političku korist i diže rejting Srpske napredne stranke u odnosu na SPS čiji je Bajatović član”.

Malo šta je od ovoga tačno. Ili skoro ništa. Niko Bajatovića ne štiti i nema tog Rusa koji bi ga zaštitio pred državom Srbijom i predsednikom Vučićem ako radi protiv njenih strateških interesa i protiv zakona! Niti je ikakvim koalicionim sporazumom mesto direktora Srbijagasa rezervisano za SPS! I nije tačno da je to neki prećutni mig sa vrha da Zorana “kidiše” na Bajatovića…

Izggleda da je samo tačno to, ko je neskriveni zastupnik američkih strateških  interesa u Srbiji?! Ovaj “ američki rijaliti  politički parti” se po svemu sudeći nastavlja…

P.J.