Žule, politički liferant – lažni parking inkasant!?

Kada su dosovci revolucijom srušili vlast Slobodana Miloševića u Srbiji, patentirali su nešto novo do tada nezabeleženo: A, to je deobu takozvanog političkog plena zvanog javna preduzeća i sve druge državne ustanove koje su na bilo koji način donosile prihode…

Takav običaj zadržao se još u onim opštinama, lokalnim sredinama u kojima su i dalje „restlovi dosmanlija“ na vlasti, poput recimo grada Šapca!? Tako je u miraz „demokratska“ šabačka vlast dodelila novoformirano JKP „Parking Šabac“ svom koalicionom partneru, stranci SPO, koju je predvodio lokalni  advokat, kolega u svakom pogledu Dušana Petrovića – čuveni Živojin Vuletić, zvani Žule!? On je inače i šef odborničke grupe vladajuće većine u gardskoj Skupštini, veoma bitan čovek gradoančelnika Zelenovića i uz Čonjagića drugi stub nosač ove „ šićardžijske interesne“ vladajuće družine…

Žule, kao savki dobri saradnik i prijatelj i emotivac, odmah je na rukovodeća mesta u JKP „Parking Šabac“ postavio „espeovce, prvoborce“, ali je mesto zamenika direktora sačuvao za Jasminku (Jasnu) Đoković, kako se tvrdi nezvanično, njegovu nevenčanu suprugu?!

Svi u Šapcu znaju da je svako javno preduzeće koje se bavi naplatom parkiranja veoma profitabilno, pa je to bilo sigutrno i ovo šabačko. Ali, za Žuleta i ekipu izgleda da je to bilo premalo? Kakve oni imaju koristi od naplate parkiranja i slivanja para u gardsku kasu? Po onome što su, kako se tvrdi, baš nikakve!? Ako se ne računaju „debele“ plate…

Dosetila se „Vukova braća po ideologiji i zanatu“ kako da za sebe obezbede „ekstra platu“, nešto slično kao neki poveći džeparac i to na račun građana Šapca i naravno na štetu gardske kase?

Evo šta su radili: Organizovali su nelegalnu naplatu parking prostora u vremenu 2012-2014.godine, koja je bila apsolutno nezakonita i u suprotnosti sa opštinskom odredbom o naplati  parkinga na javnim aprkiralištima na teritoriji grada Šapca! Dosetili se, sledećeg: ako je mesečna karta za parkiranje na teritoriji grada 2.000 dinara, dvojica radnika, ( „Ćobo“ i „Relja“), kako se isitna nezvanično priča u ovoj firmi –  dobili su zaduženje sa vrha firme, da prodaju divlje mesečne karte za parkiranje koje su bile duplo jeftinije od zvaničnih: samo 1.000 dinara.!?

Lepo akterima ove podvale. Lepo građanima koji su spremni na uštedu makar ona bila i nelegalna, jer je teško poverovati da oni nisu znali da je ova kartica falš!?

– Kako bi imali kontrolu kome su sve dali takvu karticu, oni su u jednoj lokalnoj štampariji u gradu, izrađivali stiker  napelpnicu za svaki mesec posebno i onda su je lepili na zadnji deo auta – tvrdi dobro obavešteni izvor Embarga iz Šapca. – To je bilo potrebno kako bi kontrolori sa ulice tokom redovnih kontrolora znali da je to ta divlja kartica i da ne kažnjavaju njihove vlasnike!? U isto vreme, „braća Ćobo i Relja“ su na taj način imali evidenciju koliko je prodato tih duplo jeftinijih parking nalepnica…

I tako je nekih dve godine ekipi iz „Parkinga Šabac“ svakoga meseca „kapljucala“ velika lova, lako zarađena, mimo svih zvaničnih protokola i evidencija… Pare su uzimane u kešu! Milina jedna! Upućeniji tvrde, da je deo para nošen „glavnom šefu“, dok je ostatak deljen među organizatorima na ravne časti!?

Prema priči upućenijih u ta nezakonita dešavanja, broj nalepnica koji se mesečno delio vozačima kretao se od 150 do 200 komada, puta 1.000 dinara, pa puta 12 meseci… Dolazimo do veoma ozbiljne cifre crne love za koju je bio oštećen  budžet grada Šapca… I sve je to trajalo minimum  dve godine!

– I nije samo to „trulo u Žuletovoj firmi“ – tvrdi naš izvor iz Šapca. – Treba ih pitati čiji je plac, preko puta zgrade opštine Šabac u delu grada koji  se zove Centar 1, koji je uređeni parking prostor? Da nije vlasništvo istog ovog  Živojina Vuletića,koji je potom iznajmio „za debele pare“ JKP „Parking Šabac“?!

Do zaključenja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo reagovanje nadležnih iz „Parkinga Šabac“, ali verujemo, da ćemo u najskorije vreme dobiti, bilo kakve odgovore od direktora ovog komunalnog preduzeća?

Оставите одговор