Žuto pendrečenje istine!

Ovo nije pritisak na sudstvo, već pokušaj da se pritiska oslobodi, posebno namernih grešaka:

Vesko Vukotić u novosadskom sudu za lake telesne povrede, dobije 4 godine zatvora, a da ga pri tome oštećeni i ne tereti!? Žandarmi, u centru Beograda prebiju predsednikovog brata i brata gradonačelnika, izubijaju ih  pendrecima –  dobiju samo  uslovnu kaznu zatvora!? Sudija presudom priznaje da su krivi, ali kazna koja im je odmerena, više je za neku novu pripovetku, u stilu jazavca Petra Kočića, nego što liči na moderno srpsko pravosuđe pred vratima EU.

Za ovakvu “smešnu” kaznu nema opravdanja, čak i da su bili verbalno  isprovocirani? A, nisu!?

Da li onda treba da poverujemo priči po kojoj je srpsko pravosuđe i dalje “obojeno žutim”? Da je i Snežana Aleksić deo tog kolorita još iz vremena kada je Višim sudom “komandovala” DOS-ovka Gordana MIhajlović? Izgleda da su u pravu…

Presuda sudije Višeg suda u Beogradu, da samo uslovno kazni žandarme koji su u septembru 2014.godine u centru grada, tokom gej parade, isprebijali Andreja Vučića,Predraga Malog i dvojicu pripadnika “Kobri” – je samo još jedan prilog istini koju svi znamo: da nam je sudstvo u politici, stranački obojeno i pod stranim  tutorstvom!

U dugoj istoriji Srbije vladarima se svašta dešavalo, ali nikada do sada, bukvalno nikada članovi porodica nisu zlostavljani i prebijani od državnih plaćenika u uniformama specijalnih jedinica! Ovo je jedinstven primer i dokaz da je target odavno stavljen na porodicu Aleksandra Vučića i da, ako niste do sada kažnjavani ili krivično “prolazili”, slobodno napadnite nekoga od članova porodice!? Naćiće se sudija koji će “agresivnog građanina” kazniti samo uslovno…

Portal B92 prenosi, ako im je verovati, da je sudija obrazlažući presudu rekla nešto zaista nesvakidašnje: da je poverenje poklonila neposrednim očevidcima događaja i, verovali ili ne, snimku američke televizije N1!? Da li je moguće, da za dve i po godine, koliko je sudija Snežana Aleksić vodila ovaj postupak nije uspela da dođe do validnijih dokaza, već je morala da presuđuje na osnovu snimka N1 televizije?

Jasno je, da su žandarmi bili na zadatku, da su bili “ malo nervozni” jer su obezbeđivali skup koji im možda i nije bio po volji… Ali, da krvnički pendrecima mlate  civile, tako što su ih jurili ulicom, e to ne može? Za to se odgovara, i džaba se njihovi advokati( neki su i bivše sudije) upinju da nam dokažu da to što smo videli nismo videli, da jauke povređenih mladića – u stvari nismo čuli!

Njihov zadatak je bio da spreče prolaz, ali ne da ulaze u verbalne sukobe sa slučajnim prolaznicima! Još manje da ih kabadahijski jure trotoarom i besomučno tuku… Prekoračili su ovlašćenja, ali i okvire zadatka koji su dobili. Zbog toga je morao da bude kažnjen i njihov šef?!

Šta reći o sudskom postupku koji je tek počeo u aprilu 2015.za događaj iz septembra 2014.? Presuda je doneta posle dve i po godine. I šta će se tek sada desiti?

Apelacioni sud u drugom stepenu, po žalbi i tužioca, ali i odbrane – najverovatnije će ceo slučaj vratiti na početak, na novo suđenje! To će se desiti u narednih šest meseci. Onda novo suđenje, bar još dve godine…I dokle? Da li to neko namerno radi, da bi dobio na vremenu? Da zaboravimo sve…Da se žrtve i siledžije izjednače.

Izgleda da će pre Srbija ući u EU nego što će naš sud presuditi za  prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog na sred ulice, u po bela dana…

P. J.

Оставите одговор